Schade melden

Wat vindt uw verzekeraar daarvan?

Op zomervakantie in oranje gebied

Op zomervakantie in oranje gebied. Wat vindt uw verzekeraar daarvan? Vanaf deze week gaat het reisadvies van diverse Europese landen van oranje naar geel. Zo zijn vakanties naar Duitsland, Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Polen en Tsjechië weer mogelijk. Wat als het vakantieland van uw bestemming komende zomer toch nog oranje is: bent u dan verzekerd?

Keert mijn zorgverzekering uit?

Uw zorgverzekering dekt eventuele medische kosten, ook als u in oranje gebied bent. Als u in het buitenland een noodzakelijke behandeling ondergaat, vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten. Houd er wel rekening mee dat u alleen het Nederlandse tarief krijgt vergoedt. Als de behandeling in het buitenland duurder uitpakt dan in eigen land, zijn die extra kosten niet gedekt.

Hoe zit het met mijn reisverzekering?

Als u op reis gaat naar een oranje gebied, bent u niet verzekerd voor coronagerelateerde kosten. Dat hebben de grote verzekeraars besloten. Heeft u pech, verliest u kostbaarheden of wordt u bestolen; dan krijgt u wel gewoon een vergoeding die bij de dekking past. Als u door een coronabesmetting kosten moet maken, bijvoorbeeld verplichte quarantaine of een medische behandeling, dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Is een annuleringsverzekering dan een optie?

Nee, uw annuleringsverzekering keert niet uit als het reisadvies wordt aangepast naar oranje of rood. Volgens de verzekeraars is de uitbraak van het coronavirus namelijk geen onverwachte gebeurtenis. De annuleringsverzekering vergoedt meestal wel de kosten als uw zelf corona krijgt en niet (verder) kunt reizen.

Jolanda Kiters
Bent u benieuwd hoe het zit met uw verzekeringen tijdens de zomervakantie? Neem voor de precieze voorwaarden even contact op met adviseur Jolanda Kiters of haar collega’s. Zij kijken het graag even voor u na!
Nieuws