Schade melden

Uw pensioen nu goed geregeld

Om later te kunnen genieten

Sinds grote wijzigingen in wetgeving, zoals de Pensioenwet (2007) en de Wet Uitfasering Pensioen in eigen beheer (2017), is er voor de DGA heel wat veranderd. Is uw pensioenvoorziening optimaal geregeld? Laat de pensioenadviseurs van De Keyzer uw huidige pensioenvoorziening nog eens onder de loep nemen. Of laat ze een pensioenplan opstellen dat u op het lijf geschreven is, waarbij rekening wordt gehouden met u en uw eventuele nabestaanden. Voor later, maar ook zeker voor nu.

Pensioen als DGA

Voor u als directeur-grootaandeelhouder (DGA) gelden speciale pensioenregels en mogelijkheden. Een pensioen is meer dan alleen het inkomen dat u vanaf bijvoorbeeld uw AOW gerechtigde leeftijd ontvangt. De uiteindelijke hoogte en voorwaarden van het pensioen zijn van veel zaken afhankelijk. Er komt aardig wat kijken bij het samenstellen van een gedegen pensioenopbouw. U kunt dan ook het beste een afspraak maken met onze pensioenadviseur.

Lijfrenteverzekering / lijfrente bankspaarrekening

Er bestaat de mogelijkheid om in privé een (aanvulling) te verzorgen op uw pensioen. Dit kan door middel van een oudedagsvoorziening in de vorm van een lijfrenteverzekering of een lijfrente bankspaarrekening. Als u spaart of belegt voor uw oude dag, kunt u de jaarlijkse inleg aftrekken van uw belastbare inkomen binnen de fiscale regels.

Inkomen, zakelijke schadeverzekeringen en particulier

Naast de pensioen of oudedagsvoorziening hebben we ook oplossingen voor u als ondernemer op het gebied van schadeverzekeringen en particuliere verzekeringen. Ook met betrekking tot het risico van arbeidsongeschiktheid en overige inkomensverzekeringen kunnen wij u adviseren.

Adriaan van der Linde
Onze specialist adviseert u graag over uw pensioen of pensioen van uw medewerkers. Neem contact op met Adriaan van der Linde.