Schade melden

Up-to-date

Nieuws

Laat u regelmatig een maaltijd bezorgen? Dan heeft u het vast al gemerkt: de pizzakoerier staat steeds vaker met een elektrische fiets in plaats van een brommer/scooter voor uw deur.

De branche ziet de voordelen van een e-bike dus wel in. Het besef van de risico’s voor maaltijdbezorgers kan echter nog een stuk beter. Volgens cijfers van RTL Nieuws blijkt dat zeker 2x per week een maaltijdbezorger bij een verkeersongeluk betrokken is.

Hiaat in verzekeringsstelsel

Een hiaat in het verzekeringsstelsel: zakelijk gebruikte e-bikes vallen niet onder de standaard aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, want daarvoor geldt dat motorrijtuigen al onder de WAM verzekerd zijn. Maar voor de e-bike geldt geen WA-verzekeringsplicht: ze zitten onder de snelheidsgrens van maximaal 25 kilometer per uur. Er moet dus een speciale dekking worden afgenomen.

Verwarring door vrijstelling

De vrijstelling van de WA-verzekeringsplicht in 2006 heeft volgens het Verbond van Verzekeraars voor verwarring gezorgd. De meeste verzekeraars hebben na die vrijstelling het aansprakelijkheidsrisico voor e-bikes in de particuliere aansprakelijkheidsverzekering opgenomen. Maar voertuigen die zakelijk worden gebruik, hebben een heel ander aansprakelijkheidsrisico.

De Keyzer Zekerheid is de grootste verzekeraar van Nederland op het gebied van bezorgbrommers. Daardoor hebben wij veel expertise en bieden wij een verrassend scherp tarief voor het verzekeren van e-bikes.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee over de juiste oplossing voor uw onderneming.

Nieuws