Schade melden

Up-to-date

Schadeverzekering voor Inzittenden in auto’s. Heeft u dit wel nodig?

Het zal u maar gebeuren, u heeft een ongeluk gehad waarbij u lichamelijke klachten krijgt die niet of moeilijk medisch aantoonbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een whiplash of angstklachten. Een auto-ongeval met letsel is altijd impactvol voor zowel de veroorzaker als het slachtoffer. Het is niet altijd duidelijk welke schade er nu is, of deze in de toekomst nog groter wordt en hoe de schade moet worden vastgesteld. Soms kunt u de schadeverhalen op een tegenpartij, maar ook heel vaak niet. We leggen u hier uit wat een schadeverzekering voor inzittenden inhoud.

Schadevergoeding voor inzittenden: hoe zit dit?

Een Schadeverzekering voor inzittenden geeft dekking voor de personenschade van de bestuurder, maar ook van de passagiers. Ongeacht of er schuld is aan het ongeval. Ook zaakschade (schade aan spullen van bestuurder en passagiers die door het ongeval beschadigd raken) vallen onder de dekking.

Onze Schadeverzekering voor biedt een dekking tot € 1.000.000,- per gebeurtenis voor de personen- en zaakschade van alle inzittenden van de auto en hun nabestaanden. Ook smartengeld kan onderdeel van de dekking zijn. Dit is hele financiële geruststelling mocht er een (ernstig) ongeval zijn.

Wat valt onder de SvI verzekering?

Wij verzekeren u als u op een normale zitplaats zit en als u in- of uitstapt. Wij verzekeren u ook als u bij pech in de buurt van het motorrijtuig bent terwijl deze wordt gerepareerd. En u bent verzekerd als u zelf schuldig bent of als onduidelijk is wie aansprakelijk is. Wij vergoeden echter de schade niet als het een gevolg is van uw eigen handelen of als er alcohol of drugs in het spel is.

WelNiet
Letselschade Voorspelbare gevolg van uw handelen
Materiële schade Door alcohol of het gebruik van verdovende middelen.
Overlijden Geld, cheques, creditcards
Uitkering bij invaliditeit Schade aan auto
Smartengeld

Schadeverzekering voor Inzittenden is nodig!

We zien nog vaak dat mensen denken dat een SvI niet persé nodig is. Toch wel! Want met een normale autoverzekering kom je er niet. Een autoverzekering is wettelijk verplicht, maar vergoed meestal alleen materiële schade. Dus niet inzittenden van het voertuig. Gevolg is dat als het mis gaat dat het dan ook flink in de financiële papieren kan oplopen.

Het afsluiten van een SvI

Een SvI-afsluiten is dus een goed idee, maar voordat u zomaar iets gaat afsluiten is het inwinnen van informatie belangrijk. Wat valt er nog meer onder de verzekering en wat zijn de kleine lettertjes? Het eerlijke verhaal; daar kunnen wij u bij helpen. Samen zorgen we ervoor dat u niet onderverzekerd bent, maar ook niet over verzekerd de weg op gaat.

Nieuws