Schade melden

Dit heeft consequenties voor uw bedrijfsverzekeringen

Andere dienstverlening?

Onderneming en corona; sta stil bij nieuwe risico’s. Breid je je dienstverlening uit door corona? Gooi je tijdelijk het roer om of ligt je bedrijf stil? Zit al je personeel thuis? Sta dan ook even stil bij de consequenties voor je bedrijfsverzekeringen.

Heb je normaliter een restaurant en bezorg je nu maaltijden? Werken je medewerkers massaal thuis en gebruiken ze daarbij spullen en apparatuur die normaal op kantoor staan? Heb je ineens te maken met een leegstaand kantoorpand?

Leegstand

Al die zaken kunnen consequenties hebben voor je verzekeringen. Een leegstaand bedrijfspand heeft bijvoorbeeld meer kans op schade door brand en diefstal en een verzekeraar moet op de hoogte worden gesteld van zo’n verandering. Anders mag hij dekking weigeren als er iets gebeurt. Sowieso is het verstandig dat je tijdens de leegstand je pand regelmatig inspecteert. Controleer ook even of apparatuur die medewerkers normaliter op kantoor gebruiken, goed verzekerd is. En sta stil bij de beveiliging van je netwerk.

Nieuwe risico’s

Veel horecabedrijven gaan creatief om met de crisis en bezorgen nu maaltijden in plaats van het ontvangen van gasten aan tafel. Dat brengt bepaalde nieuwe risico’s met zich mee. Controleer de verzekeringen voor eventuele bezorgbrommers en – fietsen en check, als je je privé-auto inzet, of je wel verzekerd bent voor schade veroorzaakt tijdens de maaltijdbezorging. En zo spelen er in elke tak van sport weer andere risico’s die je in kaart moet brengen.

Ga dus na of de veranderingen binnen je bedrijf gevolgen hebben voor je risico’s en verzekeringen en bel even met je adviseur. Die kan bij bestaande verzekeringen de polisvoorwaarden voor je controleren en zo nodig nieuwe verzekeringen voor je afsluiten.

Bron: https://www.adfiz.nl/finfin/nieuws/onderneming-en-corona-sta-stil-bij-nieuw-risico

Nieuws