Schade melden

Up-to-date

Nieuws

Per 1 september 2016 is de Wet verbetering premieregeling (Wvp) in werking getreden. Deze wet introduceert voor de deelnemers aan een beschikbare premieregeling de mogelijkheid om te kiezen tussen een vastgestelde gegarandeerde of een variabele pensioenuitkering.  Werknemers die nu hun pensioen moeten aankopen, doen dat tegen een zeer lage rente en ontvangen daardoor een laag pensioen.  Het kan dan ook nadelig zijn om het pensioen levenslang vast te zetten.

Daarom is een flexibele pensioenvariant geïntroduceerd waarbij het pensioen in de uitkeringsfase doorbelegd kan worden. Het voordeel hiervan is dat de pensioenuitkering niet een levenslang vast bedrag is, maar kan meebewegen met de beleggingsopbrengsten en de rentestand. Dit kan leiden tot hogere maar variabele pensioenuitkeringen.

Voor de invoering van deze wet kenden we twee pensioenknipregelingen. Tussen deze twee pensioenknipregelingen is een periode gelegen waarbij pensioengerechtigden uitsluitend konden kiezen voor een vast pensioen: van 1 januari 2014 tot 8 juli 2015. Voor deze groep komt er een ‘herkansing’. Zij krijgen alleen in 2017 alsnog de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden te kiezen voor een variabel pensioen.

Nieuws