Schade melden

Up-to-date

Nieuws

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen voor kwartaal vier. Sinds woensdag 25 november kunnen mkb-ondernemers en zzp’ers in onder meer de horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters opnieuw subsidie aanvragen voor hun vaste lasten. De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) van dit vierde kwartaal in 2020 is vergeleken met voorgaande kwartalen op een paar punten veranderd. In dit nieuwsbericht leest u meer over die veranderingen en hoe u subsidie kunt aanvragen voor kwartaal vier.

Aanpassingen Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) kwartaal vier

Het maximum subsidiebedrag is verhoogd naar €90.000 per bedrijf, per drie maanden. Dit was voorheen €50.000 per bedrijf, per vier maanden. Daarnaast krijgen horecabedrijven een maximumbedrag van €20.160 boven op de normale subsidie. Dit heeft de maken met de sluiting van de horeca vanaf medio oktober. Met het geld kunnen restaurants aanpassingen doen om coronaproof te worden.

Wie mag een TVL-aanvraag doen?

Alle mkb-bedrijven met een omzetverlies van minimaal 30% krijgen toegang tot de TVL. Enkele organisaties zijn uitgesloten, namelijk:

  • krediet- en financiële instellingen (SBI 64, 65 en 66);
  • publiek gefinancierde scholen (SBI 85);
  • holdings (SBI 70.1);
  • huishoudens (SBI 97 en 98);
  • (internationale) overheidsinstellingen (SBI 84 en 99).

Voor ondernemers en toeleveranciers aan de evenementenbranche komt een aparte regeling. Deze is door het kabinet aangekondigd, maar nog niet bekend.

Hoe kan ik een TVL aanvragen?

Vraag de subsidie aan via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). U kunt de TVL van het vierde kwartaal 2020 aanvragen tot en met 29 januari 2021. De RVO verwacht dit kwartaal meer aanvragen te ontvangen nu de regeling voor bijna alle sectoren opengesteld is. Kijk voor meer informatie over de TVL op de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/

Nieuws