Schade melden

Goed verzekerd wonen

Bescherm uw bezit tegen schade

U bezit en/of beheert vastgoed, wat vooral tegenwoordig een mooie inkomstenbron is en u wilt deze bron natuurlijk behouden en beschermen tegen schade of totaalverlies.

Uiteraard is een opstalverzekering dan de logische keuze om schade aan uw panden gedekt te hebben, maar wat voor soort vastgoed verzekering is dan het meest geschikt?

Tegen welke waarde moet dat verzekerd worden en wie bepaalt dat? Voor de dekking en de clausules/voorwaarden (‘de kleine lettertjes’) is het bijvoorbeeld bepalend wat voor soort huurders in uw pand zitten: is dat een gezin, kamerverhuur aan studenten, een kantoor of een café? En heel belangrijk: kunt u zelf kiezen welke dekking en clausules u wenst?

Verzekeraars stellen steeds meer eisen aan elektra en brandbeveiliging bij verhuurde panden en vooral bij de aanwezigheid van zonnepanelen worden verzekeraars strenger in hun eisen, maar wat zijn die eisen dan? En bij wie kunt u terecht bij schades aan uw pand?

Een opstalverzekering keert uit bij reparatie of herbouw van uw pand na schade, maar wat gebeurt er nu met de door u misgelopen huurinkomsten als uw pand door schade voor een langere periode niet meer verhuurd kan worden, is dat te verzekeren en voor hoe lang? En wat nu als uw huurders of derden schade oplopen door gebreken aan uw pand? Dan zal de aansprakelijkheid daarvoor al snel bij u als pandeigenaar komen te liggen, zijn die claims te verzekeren?

Een hoop vragen waar wij, als specialist in het verzekeren van vastgoed, alle antwoorden op weten. Met een duidelijk verhaal en concrete praktijkvoorbeelden lopen wij de risico’s met u door en geven wij u een passend advies. Niet alleen advies op het gebied van vastgoed verzekeringen. Wij kijken naar het hele plaatje, óók als blijkt dat het niet nodig is om alles te verzekeren.

Rohald Boomaars
Het is logisch om eventuele schade aan uw pand(en) goed te verzekeren, maar wat voor soort vastgoed verzekering is het meest geschikt? Neem contact met op met onze adviseur voor advies.