Schade melden

Wij geven advies

Is alleen een basisverzekering voldoende?

Een goede ziektekostenverzekering is belangrijk. Maar de keuze is enorm. Naast de verplichte basisverzekering is het misschien handig om ook een aanvullende verzekering af te sluiten. Wel of geen tandartsverzekering? Wilt u dat de nota direct aan de zorgverlener betaald wordt, maakt het u niet uit naar welk ziekenhuis u gaat of juist wel? Wij kunnen ons voorstellen dat het moeilijk is om hierin een keuze te maken. Bij de Keyzer Zekerheid kunnen wij u hiermee helpen. Neemt u contact met ons op en wij maken uw wegwijs in alle keuzes voor een zorgverzekering.

Ziektekostenverzekering

Via de zorgverzekering bent u gedekt voor de medische kosten van een door de overheid bepaald zorgpakket. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren. Voor deze ziektekostenverzekering betaalt u een vaste (nominale) premie van ruim 1.000 euro per jaar. U kunt kiezen voor een naturapolis, een restitutiepolis of een combinatiepolis.

Naturapolis

Bij deze vorm betaalt uw verzekeraar de rekening rechtstreeks aan de zorgaanbieder; u kunt dus alleen zorg afnemen van aanbieders waarmee de verzekeraar een contract heeft. Deze verzekering werkt ongeveer hetzelfde als het ziekenfonds. Deze verzekering zal goedkoper zijn dan de restitutieverzekering.

Restitutiepolis

Bij deze vorm kunt u zelf uw zorgaanbieder kiezen. U betaalt in principe de rekening eerst zelf waarna de verzekeraar de kosten aan u vergoed. Heeft de verzekeraar een contract met de zorgaanbieder, dan wordt de volledige rekening vergoed. Kiest u voor een andere zorgaanbieder, dan krijgt u alleen de vastgestelde vergoeding voor die behandeling terug. Het verschil moet u dus zelf betalen.

Combinatiepolis

Bij deze verzekering zijn voor bepaalde vormen van zorg contracten afgesloten met zorgaanbieders en in andere gevallen juist niet. U bent voor elke vorm van zorg vrij in de keuze van zorgaanbieder. Alleen in die gevallen van zorg waar wel een contract is afgesloten en waarin u besluit elders zorg te ontvangen, krijgt u een vergoeding voor de gemaakte kosten. Het is dan wel de vraag of de vergoeding de gemaakte kosten volledig compenseert.

Tandartsverzekering

Tandartskosten zijn meestal niet verzekerd in de basiszorgverzekering. U kunt zich hiervoor wel aanvullend verzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn overigens wel in de basisverzekering verzekerd voor een aantal tandartskosten, zoals halfjaarlijkse controles, vullingen en verdovingen. U heeft bij zorgverzekeraars verschillende mogelijkheden om tandartskosten mee te verzekeren. Van de vergoeding van basishandelingen tot en met de volledige vergoeding van vrijwel alle handelingen die uw tandarts verricht. De meeste verzekeraars stellen geen eisen aan de staat van uw gebit op het moment dat u zo’n aanvullende tandartsverzekering afsluit. De premie is afhankelijk van uw leeftijd, de gekozen dekking en kan per verzekeraar verschillen.

Naast de tandartsverzekering, zijn er nog tal van mogelijkheden om u aanvullend te verzekeren. Dit is maatwerk. Maak een afspraak om alle opties rustig door te nemen en te kijken wat voor u belangrijk is.

Erica Blom
Wilt u meer weten over een ziektekosten-verzekering? Bel of mail ons. Wij geven u graag advies!