Schade melden

De Avenue, Breda

“Bij ons is het allemaal wat exotischer dan normaal”

“De Avenue valt niet in een hokje te plaatsen. We zijn geen kroeg, maar hebben wel een bar. We zijn geen discotheek, maar organiseren wel dancefeesten”, somt eigenaar Rens de Grauw op. “Het is bij veel verzekeraars lastig om een deksel te vinden die op het potje past. De polis sluit vaak niet aan op de praktijk. De Keyzer Zekerheid kijkt met mij mee naar wat ik écht nodig heb. Dat werkt heel fijn!”

In de Waterstraat in hartje Breda springt theater De Avenue gelijk in het oog. Tot 1890 was het gebouw in gebruik als kerk. Tegenwoordig is het een populaire locatie voor feesten en partijen, zoals bruiloften, zakelijke bijeenkomsten en theatershows. “Zo’n oud gebouw is prachtig, maar daar zit ook gelijk het probleem”, legt Rens uit. “Om het gebouw te verzekeringen stellen verzekeraars veel aanvullende eisen, zoals het monteren van gecertificeerd hang- en sluitwerk. Dat is lastig, want de ingang is voorzien van centimeter dikke deuren van bijna tweehonderd jaar oud.

Exotisch

De Keyzer Zekerheid adviseert Rens zowel zakelijk als privé. Onder andere over de opstal-, inbraak-, brand- en bedrijfsverzekering. De eigenaar van De Avenue kwam via via bij De Keyzer Zekerheid terecht. “Om huisje, boompje, beestje te verzekeren kan je meestal wel met een standaard verzekering uit de voeten. Bij De Avenue is dat allemaal wat exotischer”, legt hij uit. “Jan Drost, adviseur risico, kwam hier langs om de situatie te bekijken en door te nemen. Met hem heb ik besproken wat wel en wat niet verzekerd moest worden. Serieuze risico’s moeten uiteraard worden afgedekt, maar er zijn ook aanvaardbare risico’s. De Keyzer Zekerheid is daar heel eerlijk over.”

“Er zijn ook aanvaardbare risico’s. De Keyzer Zekerheid is daar heel eerlijk over”

Rens is te spreken over het maatwerk dat hij krijgt. “Naast De Avenue heb ik een audiovisueel bedrijf. Dergelijke apparatuur kent een relatief hoge restwaarde, maar helaas had ik daar in het verleden met mijn toenmalige verzekeraar discussie over. Jan heeft alle apparatuur getaxeerd, zodat er bij schade geen gedoe kan ontstaan.”

Transparant

De eigenaar van De Avenue vindt het fijn dat hij Jan kan bereiken wanneer het nodig is. “Hij komt elk jaar een keer langs om de zaken door te nemen en trekt bij een wijziging in de polis aan de bel. Ik kan dingen goed loslaten, maar dan wel pas als ik zeker weet dat een organisatie de juiste mindset heeft. Dat vertrouwen heb ik bij De Keyzer Zekerheid. De lijntjes zijn heel kort en ze zijn transparant over wat wel en wat niet kan. Ik wil graag dat mijn verzekeringen goed geregeld zijn. Ik laat dat met een gerust hart aan De Keyzer Zekerheid over!”